18-jarige inbreker aangehouden na ware strooptocht door Maassluis

18-jarige inbreker aangehouden na ware strooptocht door Maassluis

Een 18-jarige man uit Maassluis is maandag door de politie aangehouden nadat hij de afgelopen weken meerdere vernielingen en inbraken pleegde in zijn woonplaats. In de voorgaande weken werd er in meerdere woningen ingebroken, waaronder op het Sparrendal en de Spinnerij. De brutale inbreker brak zelfs in bij een woning op het moment dat de bewoner aangifte deed van de diefstal van haar tas, met de huissleutel kwam de man binnen.

De gelegenheidsdief probeert kort na de inbraak een andere woning binnen te gaan waar hij twee dagen eerder de sleutel van had gestolen nadat deze in de voordeur was blijven zitten. Echter werd hier niet veel buit gemaakt, de bewoners hoorden hem binnen komen.  In de periode daarna slaat hij nog twee keer toe bij een woning in de Arthur van Schendelstraat en gooit hij de ruit in van een woning op de Ververij.aan de Ververij.

Als laatste sloop de man op zondagochtend een kerk binnen waar op dat moment een dienst aan de gang was, nadat hij  twee autosleutels buitmaakte ging hij er vervolgens vandoor met de auto's. De 18-jarige jongen werd maandagochtend op de Stationsweg in Maassluis aangehouden omdat hij niet geheel onverwachts op een gestolen fiets rond reed. 

De politie doet momenteel onderzoek naar de verdachte en kwamen tot de conclusie dat hij veelal gestolen goederen heeft verkocht aan een pandjeshuis in de buurt