120 winterjassen opgehaald na actie Rotterdammer

120 winterjassen opgehaald na actie Rotterdammer

Enkele tientallen Rotterdammers hebben zaterdag aan het begin van de middag de moeite genomen om hun overtollige winterjassen in te leveren voor het hoofdbureau van de politie-eenheid Rotterdam aan het Doelwater.

De inzameling was georganiseerd via Facebook door Rotterdammer John Hijnen. Hij had een tweet van het politie basisteam Centrum die door velen als negatief werd ervaren aangegrepen om deze actie op touw te zetten. In de tweet werd door een politiemedewerker gemeld dat hij de winterjas van een dakloze in beslag genomen omdat een een beveiligingslogo in de vorm van het bekende Vtje op stond. Veel Rotterdammers, waaronder Groen Links raadslid Arno Bonte zagen de actie van de politie als zwervertje pesten.

Rotterdammer Hijnen zag in de tweet echter een aanleiding om wat positiefs voor de Rotterdamse daklozen te doen met als gevolg de inzameling op zaterdagmiddag. In totaal zijn een kleine 120 jassen opgehaald met de actie. De jassen zijn door John Hijnen en politiemedewerkster Kita Batoe ter plaatse aan het Leger des Heils overgedragen.