12 woningen ontruimd bij zeer grote brand in flat Spuikreek Rotterdam (video)

Bij een flinke brand maandagnacht in een woning aan de Spuikreek in Rotterdam is door de brandweer groot opgeschaald naar 'zeer grote brand' en 'GRIP 1'. Diverse woningen zijn ontruimd.

De brand ontstond in een woning op de achtste verdieping van een gallerijflat. Omliggende woningen moesten worden ontruimd vanwege de grote rookontwikkeling. Onder andere vanwege de kou in combinatie met een ontruiming werden meerdere ambulances ingeschakeld.

In totaal zijn 12 woningen ontruimd en 24 personen geëvacueerd. Zij zijn eerst in de hal van een flat in de buurt opgevangen. Vervolgens zijn de mensen overgebracht naar politiebureau Zuidplein, om vervolgens met bussen naar sporthal De Enk overgebracht te worden. De bewoners van de woning, een moeder en twee kinderen, zijn voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Het vuur was snel onder controle. De brandweer kon echter niet voorkomen dat de woning zwaar beschadigd raakte. Onderzoek moet uitwijzen waar de brand is ontstaan.

De brandweer bekijkt hoeveel bewoners terug kunnen keren naar hun woning. De verwarming is vanwege de brand in de hele flat uitgeschakeld. Een monteur is onderweg om te zorgen dat de bewoners deze ochtend hun verwarming weer kunnen aanzetten.

drLX7H.JPG

FD6CwM.JPG

RHBlbj.JPG

FAevZH.JPG

5j29Y9.JPG

LUrQAZ.JPG

oq9BgL.JPG

hesSM9.JPG