Reportages

thumbnail

Hennepkwekerij ontdekt na vechtpartij Alphen aan den Rijn

De politie heeft vrijdagavond na een vechtpartij in de Pieter Floriszstraat in Alphen aan den Rijn een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij werd de volgende dag door een gespecialiseerd team ontruimd.

De kwekerij zat verstopt in de berging onder de flat. In de kleine kwekerij waren geen planten meer aanwezig, mogelijk dat de kwekerij al enige tijd niet meer gebruikt werd. Of er aanhoudingen zijn verricht en of er personen gewond zijn geraakt na de vechtpartij, is onbekend.

Lees artikel
thumbnail

REPORTAGE: Politie Rotterdam Centrum: het Openbare Orde Team (video)

In het tweede deel van onze serie over de Politie Rotterdam Centrum gaan we mee met het Openbare Orde Team. Dit team wordt gevormd door agenten uit het basisteam Centrum. Of het nu wijkagenten zijn of agenten van de noodhulp, tijdens de stapavonden kunnen zij onderdeel uit maken van het Openbare Orde Team.

Het Openbare Orde Team, kort weg; OOT, is primair belast met het handhaven van de Openbare Orde tijdens de stapavonden. Dit team is actief tijdens de vrijdag- en zaterdagavonden en nachten. Mocht het nodig zijn kan het OOT ook ingezet worden tijdens andere dagen of avonden. Het OOT wordt tijdens hun diensten bijgestaan door, MEION (Mens in Ontwikkeling), de RET, Stadsbeheer, de Bereden Brigade, hondenbrigade en Team Paraatheid. Team Paraatheid kan snel opschalen naar Mobiele Eenheid. Dit team zal bij eventuele ongeregeldheden de eerste uren kunnen opereren zodat de rest van de Mobiele Eenheid op kan komen. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in de zogenoemde VAG-instappen. VAG staat voor Vaardigheden Aanhouden in Groepsverband. 

In deze aflevering krijgen we te maken met iemand die teveel alcohol heeft gedronken, wordt er assistentie gevraagd door de beveiliging van een horecagelegenheid en sluit het OOT een groep in die uit is op vechten. 

DankwoordWij willen nogmaals de Teamchefs, Operationeel Coördinatoren en de agenten van basisteam Centrum hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid, het vertrouwen in ons en de openheid over het politieproces. Bedankt dat wij in jullie keuken mochten kijken, wij hebben naast het filmen en fotograferen veel geleerd! De term "We zakken even af" is ons zeker nog bijgebleven en zullen wij in ieder geval nooit vergeten. Veelal werden er mooie en goede beelden gemaakt, als die term geroepen werd! 

Tot snel weer ergens in het mooie centrum van Rotterdam! Bedankt!

Lees artikel
thumbnail

REPORTAGE: Basisteam Politie Rotterdam Centrum (video)

Zoals we eerder gemeld hebben gaan we een tweedelige serie uitzenden over het Basisteam Centrum van de Politie Rotterdam. We gaan mee in het wel en wee van de noodhulp maar ook met het Openbare Orde Team.

Vandaag starten we met deel 1. In het eerste deel over de Politie Rotterdam Centrum rijden we mee met de noodhulpeenheden, maar gaan we ook aan de wandel op het Centraal Station van Rotterdam, en rijden we mee met de winkeldievenbus. 

We starten met een korte uitleg over Rotterdam en over het Basisteam Rotterdam Centrum. Daarna stappen we in bij twee verschillende eenheden van de noodhulp. De noodhulp eenheden reageren op de 112-meldingen die door het Operationeel Centrum worden uitgegeven. Met de noodhulp eenheden belanden we in achtervolgingen, rijden we voor een aanrijding met letsel, een vechtpartij in een horecazaak en worden er preventief fouilleer acties gehouden. De opnames zijn gemaakt in de avond en nachtdiensten.

Tijdens één van de avonddiensten lopen we mee met een tweetal agenten die preventief aanwezig zijn op Rotterdam Centraal. Hier komen allerlei soorten openbaar vervoer samen en is het een drukte van belang. We belichten de actualiteit van nu en toen. 

De politie, gemeente Rotterdam en de winkels in Rotterdam hebben een overeenkomst dat een winkeldief zo snel mogelijk wordt overgebracht naar het bureau. Een tweetal agenten rijden met een zogenoemde winkeldievenbus rond in de stad. Zij worden opgeroepen als er ergens in Rotterdam Centrum een winkeldiefstal heeft plaatsgevonden. Tegelijk zullen ook zij reageren op 112 meldingen. 

En we laten zien wie de wendbaarste eenheden zijn binnen het basisteam; de motorrijders en het biketeam!

Wij hopen dat we u, nadat u de reportage heeft bekeken, een goed beeld hebben gegeven over het werk van het Basisteam Rotterdam Centrum.

Lees artikel
thumbnail

Een bezoek aan Pakjesboot 12 van Sinterklaas

Voor de kinderen: De Pakjesboot 12 verschijnt elk jaar weer tijdens de intocht van Sinterklaas op televisie. Voor de kinderen staat dit schip bekend als 'de stoomboot'. In Rotterdam hebben kinderen 5 dagen lang de mogelijkheid om de boot van Sinterklaas te bezoeken bij Het Maritiem Museum in Rotterdam. Ze worden rondgeleid aan boord terwijl Pieten laten zien hoe ze pepernoten bakken in de kombuis. Vervolgens gaan de kinderen met hun ouders, opa en oma mee naar de volgende bezienswaardigheid. Pieten die kleurpotloden en stiften aan het testen zijn voor de kleurboeken. Als je wilt mag je de Pieten daarmee helpen! Voorts wordt een blik gegund in de echte slaapkamer van Sinterklaas. Als de Sint slaapt moet je wel heel stil zijn, afgesproken? Pieten in de pakjeskamer pakken de cadeautjes in die je natuurlijk niet mag meenemen. Die komen ze bij je thuis of op school brengen! Als Sinterklaas niet slaapt heeft hij best wel even tijd om met je te praten en op de foto te gaan met zijn Pieten. Historie: De Hydrograaf is een voormalig stoomschip en in 1910 gebouwd bij scheepswerf Fijenoord in Rotterdam. Tot 1962 is het schip bij de Koninklijke Marine in actieve dienst geweest. Het was de taak van de Hydrograaf om als meetvaartuig van de Hydrografische Dienst, de waterdieptes van de Nederlandse kustwateren in kaart te brengen. De Hydrograaf heeft ook bekendheid genoten als 'het schip van de Koningin', omdat de vorstinnen Emma, Wilhelmina en Juliana het schip in de jaren twintig en dertig hebben gebruikt voor hun officiële bezoeken aan de Hollandse Eilanden. Inmiddels hebben ook Koning Willem Alexander en vele andere bekendheden met de Hydrograaf gevaren. Het schip heeft een lengte van 40,5 meter, is 6,70 meter breed en steekt 1,80 diep. Aan boord mogen maximaal 150 personen. Echter wordt het schip niet meer kolengestookt. De voortstuwing gebeurt tegenwoordig door 2 dieselmotoren. De rook die uit de stoomboot zichtbaar is bij de intocht, komt voort uit rookmachines. Het schip beschikt over een ruim verblijf met bar, een salon, kombuis en sanitaire voorzieningen. De Hydrograaf beschikt in zowel Rotterdam als Amsterdam over een ligplaats. De klassieke salonboot is beschikbaar voor gezelschappen van 50 tot 150 personen. Meer informatie over de Hydrograaf vind u op www.hollandsglorie.nlFoto's: Ed Koorengevel

 

Lees artikel
thumbnail

Mobiel Medisch Team Lifeliner 2

  • Rotterdam
  • 8 januari 2011

Rotterdam - In september 2010 heeft MediaTV een nieuwe reportage opgenomen om u te kunnen informeren tussen de verschillende hulpdiensten. Ditmaal was de redactie te gast bij de Lifeliner 2 van Traumacentrum Zuid-West Nederland. U gaat kijken naar het verhaal van de piloot, arts, en een verpleegkundige. Zij vertellen u in het kort wat de Lifeliner 2 nu precies voor functie heeft in de medische hulpverlening.   

>

Lees artikel
thumbnail

Havenbedrijf Rotterdam

  • Rotterdam
  • 15 mei 2010
Lees artikel
thumbnail

Takelbedrijf A. Barendregt

  • Rhoon
  • 11 maart 2010
Lees artikel
thumbnail

KNRM Station Hoek van Holland

  • Hoek van Holland
  • 25 mei 2009
Lees artikel

Volg ons op social media

Sponsor van MediaTV

Brand aan boord van binnenvaarttanker Ophemertstraat Rotterdam : https://t.co/g0ucAqiOa8 https://t.co/PaOFCBc0o1

Ophemertstraat, Rotterdam: Een ambulance is ter plaatse ivm een persoon met rookinhalatie.

Ophemertstraat, Rotterdam: Brand in isolatiemateriaal van een binnenvaarttanker. https://t.co/6AVAENuLoe

Brandweer schaalt af bij de Beijenkorf. Onduidelijk wat er in brand heeft gestaan.

Brandweer ter plaatse bij de Bijenkorf aan de Coolsingel in Rotterdam voor een brandmelding. https://t.co/Bk4JT3FEX5